Norge (NOK)

Utrust deg til ditt neste klatreeventyr Kjøp her

Tilbake
Startside  Produkter  Edelrid Eagle Lite Rope 9,5mm x 70m

Edelrid Eagle Lite Rope 9,5mm x 70m

Nyhet
Edelrid Eagle Lite Rope 9,5mm x 70m
Beskrivelse

Beskrivelse

Vårt klassiske proffseil i andre generasjon: lett, kompakt og med perfekt håndtering. Ved å bruke toppmoderne garn kan vi redusere diameteren uten at det går på bekostning av de tekniske standardene.

Thermo Shield
Thermo Shield er standardbehandlingen som Edelrid bruker på alle tauene sine. Den termiske stabiliseringsprosessen sikrer at kjerne- og kappegarnet er perfekt balansert. En spesiell varmekur gjør at fibrene i tauet først slapper av og deretter krymper. Dette harmoniserer garnenes glideegenskaper inne i tauet og sikrer at det forblir kompakt og smidig gjennom hele levetiden. Det sikrer også at tauet ikke krymper eller blir stivt.

Pro Dry
Ubehandlede tau kan absorbere opptil 50 % av sin egen vekt i vann. Når slike tau blir våte, blir de ekstremt tunge, vanskelige å håndtere og kan fryse i kulde. Dessuten går det ut over sikkerheten. Derfor brukes tørrbehandlede tau til aktiviteter der det er større sannsynlighet for at tauene blir våte, for eksempel isklatring eller fjellklatring. Pro Dry er en ny etterbehandlingsprosess som løser dette problemet. Først tilføres kjernegarnene impregnering. Når flettingen er fullført, blir det ferdige tauet (kjerne og kappe) infundert på nytt. I det siste trinnet blir den tørre behandlingen termisk fiksert. Resultatet er et tau som er varig vannavvisende og smussavvisende. Pro Dry-tauene er spesielt hurtigtørkende, absorberer nesten ikke vann og er motstandsdyktige mot frysing i kalde temperaturer. På grunn av den minimale vannabsorpsjonen (1-2 %) i henhold til UIAAs vannavstøtningstest øker Pro Dry-tauene nesten ikke i vekt. Dermed fortsetter de å yte godt og gir høye sikkerhetsreserver selv under våte forhold.


3D Lap Coil
Edelrids nye 3D Lap Coil-teknikk gjør det for første gang unødvendig å kveile opp tauet. Edelrid har utvidet produksjonsanlegget sitt med en helt ny maskin som spoler opp tauene deres på en spesiell måte. I kombinasjon med den gjennomtenkte utformingen av emballasjen som følger med hvert Edelrid-tau, er det nå blitt superenkelt å starte klatringen med det nye tauet - du trenger ikke gjøre mer enn å trekke det ut. Merkingen på tauet samt en detaljert beskrivelse på emballasjen sørger i tillegg for at du gjør ting riktig og kan utnytte tauets fulle potensial uten irriterende vridning og floker.

Se mer... Se mindre...
Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Artikkelnummer161286
EAN-kode-
VaremerkeEdelrid
Farge-
Omtaler

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
Norge (NOK)
Meny